Doe sociaal:
Drachtstervaart

Ondernemers Drachten bang dat loop uit de straat wordt gehaald

Ondernemers aan het Moleneind in Drachten zijn bang dat de Drachtstervaart straks de loop uit hun straat haalt. De ondernemers hebben echter met elkaar een oplossing bedacht voor dit probleem. Deze oplossing moet ervoor zorgen dat winkelend publiek een plaats heeft om te verblijven en dat vrachtwagens die spullen komen brengen voor de winkels simpel kunnen laden, lossen en draaien.

Aanbod

Jan IJsbrandy en Jeen Veenstra, beide ondernemers op de zuidzijde van het Moleneind, bieden maandag een burgerinitiatief aan op het gemeentehuis van de gemeente Smallingerland. Dit burgerinitiatief is samengesteld door ondernemers en burgers. Door deze samenwerking bevat dit initiatief de wensen van winkeliers en winkelend publiek. Als dit initiatief aangenomen word is er dus voor iedereen iets aanwezig. “We hebben aan ieder zijn wensen gedacht, daarom hebben wij er ook burgers bij betrokken en niet alleen ondernemers. Op die manier krijg je een beter beeld van de wensen”, zei Jan
IJsbrandy.

Plein voor laden, lossen en draaien

De ondernemers stellen een plein voor van ongeveer 70 meter tussen het carillon en het einde van de vaart. Het is dan de bedoeling dat vrachtwagens hier simpel kunnen laden en lossen, maar tevens ook simpel kunnen draaien om weer weg te komen. Het plein is echter niet alleen handig voor de vrachtwagens, ook het winkelend publiek heeft dan een aangename plaats om te verblijven. Het plein kan tevens dienen als evenementen plein. Op die manier is er voor ieder wat te beleven op het plein.