Doe sociaal:

MKB-Banner-home

Friesland in het kort

Friesland: de enige provincie met een officiële eigen taal. Het Fries markeert de sterke regionale identiteit van de inwoners van deze provincie in het noordwesten van Nederland. In deze landelijke, waterrijke provincie wonen ongeveer 650.000 mensen. Leeuwarden is de hoofdstad, daarnaast zijn vele kleine stadjes met een historische kern die goed bewaard is gebleven te vinden in de provincie. Friesland kent 27 gemeenten. De grootste steden naast Leeuwarden zijn Drachten, Sneek en Heerenveen. De eerste en derde hebben forse bedrijventerreinen, met name vanwege hun ligging aan de A7. Deze snelweg loopt van Groningen naar de Randstad.

Elfstedentocht

Iedereen kent de Elf Steden van Friesland, beroemd vanwege de Elfstedentocht. Ondanks het feit dat deze tocht al jaren niet is verreden, heeft deze aan status en populariteit onder de Nederlanders niet ingeboet. Steevast richten alle ogen in Nederland zich na een paar nachten flinke vorst op Friesland, hopend op de magische woorden ‘It giet oan’, wat betekent dat de Tocht der Tochten door zal gaan.

Waddeneilanden

Ook de Friese Waddeneilanden spreken tot de verbeelding, deze trekken jaarlijks miljoenen bezoekers uit zowel binnen- als buitenland. Ameland, Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog zijn alle vier prachtige eilanden met leuke stadjes en uitgestrekte stranden.

online

Ondernemer
Consumenten-knop