Doe sociaal:
Vogelvlucht Ai

Nog drie jaar tot Drachtstervaart

Over drie jaar heeft Drachten de Drachtstervaart weer terug. De nieuwe vaart, in 1966 gedempt, moet een ware attractie worden voor bootjesmensen en een stimulering voor de lokale economie. Door de toeloop van bootjesmensen kan de lokale economie een flinke stimulans krijgen. De kroegen en restaurants zullen met name naar verwachting veel nieuwe aanloop krijgen. De hoop is dat dit nieuwe banen gaat opleveren zodat meer mensen aan het werk kunnen in de gemeente.

Het is een puinhoop

Maar tot het zover is, is het een puinhoop op het Moleneind. Zandhappen en herrie. En minder parkeerruimte dan voorheen. Het is dus even een nachtmerrie maar het moet straks een droom worden voor Drachten.

Plezier

“De gemeente en haar inwoners gaan hier een hoop plezier aan beleven”, aldus de gemeente Drachten. Het weer uitgraven van de vaart is meteen een uitgelezen kans om riolering en kabels te vernieuwen. Fijn voor straks maar niet voor nu. De aangrenzende bewoners van het ietwat verlopen Moleneind zitten met de gebakken peren. En een grote zandbak voor de deur, al is die nu aardig volgeregend.

Nog even doorbijten

Het is dus nog even doorbijten voor de inwoners van de gemeente. Maar zodra het klaar is moet iedereen er plezier aan gaan beleven. De inwoners hebben weer een mooie vaart in hun gemeente en de ondernemers hebben een nieuwe bron van inkomsten erbij. Nu nog maar hopen dat de aanleg zonder grote problemen gaat verlopen voor de gemeente.